Viña del Mar sau cum îmi fac eu spațiu în Cile

Viña del Mar sau cum îmi fac eu spațiu în Cile

Deci pe 13 octombrie 2014 am luat cea ma trăsnită decizie din viața mea. Să plec în Cile. Am abandonat un job, am abandonat o carieră, am abandonat un salariu sigur și cu perspectivă, m-am despărțit de prietenii mei dragi, de iubita mea, pentru a doua oară în ultimii 8 ani, pentru… asta! Exosphere – here it is! Am poposit la ei în oficiu din prima zi, pe 7 martie. Voi participa la un boot camp organizat de aceștia, după care voi rămâne pe acestea meleaguri pentru alte 7 luni. Am rămas deschis mai multor opțiuni după terminarea boot camp-ului. Voi decide pe parcurs.

Exosphere HQ
Exosphere HQ

Să vă prezint un pic litoralul Oceanului Pacific într-o cursă (un soi de cursă cu opriri și căscat guri în realitate) de la Reñaca până la Vina del Mar. La 240 m de oficiu, se găsește Reñaca Beach. Lumea nu se prea scaldă deoarece, valurile sunt foarte mari și când vin peste tine, te înghit cu tot cu… cu totul.

Vina del Mar Beach

Pe malul oceanului se întinde o alee lungă de vreo 5 km, cred, spectaculoasă pentru plimbări sau curse.

Vina del Mar Beach

Belvedere spre Oceanul Pacific.

Ocean Belvedere

Unele căsuțe de vacanță, la câțiva metri pe plajă.

...
...

Și cum putea să lipsească o inscripție ca asta în prima mea excursie. Prietenii știu de ce ))

Libertad no es un regalo, es una conquista.

Libertad es una conquista

Și ceea ce m-a impresionat cel mai mult, aparate pentru fitness și gimnastică împânzesc pur și simplu malul oceanului. Și sunt de tot tipul pentru copii, pentru adulți și pentru sportivi mai serioși

...
...
...
...
...
...

Și dacă aveți un copil, mai mult sau mai puțin energic, de-a lungul litoralului în Vina del Mar sunt o sumedenie de tipuri de jocuri pentru copii. Sunt accessibile pentru oricine.

...
...
...
...
...
...

Nu știu ce ați făcut voi în copilărie, dar eu am petrecut zile în șir jucându-mă cu această ”roată pe băț” și mi-a făcut enormă plăcere să le revăd la distanță de ani.

Și dacă v-ați săturat să zburdați, poftim jocuri de logică, șah și dame. Au fost amplasate direct pe plajă vreo 10 mese, finanțate de un privat (ex-campion mondial la șah)

...
...
...
...

Pe aceeași plajă, cilenii s-au pregătit bine cum să întâmpine eventualii inamici, adepți al ideologiilor secolelor din urmă. Pentru socialiști/comuniști & fasciști/ naziști

...
...
...
...

Minunată aleea și pentru role.

...
...

Și pentru cei cu probleme cu somnul.

Și pentru cei ce iubesc libertatea și restricțiile societății nu îi împiedică să se bucure de … apă… și de viață. Pentru că ”Libertad es una conquista”.

...
...
...

Trenuțul ce merge în jurul unui oraș în miniatură cu străzi, zebre și semafoare pentru a-i învăța pe micuți regulile de circulație.

...
...
...

Pentru cei aventuroși, căror le place să se învârtească în asemenea chestii fără consecințe asupra stomacului.

Un pic de capitalism curat fără facturi, bonuri fiscale etc. O piață pe plajă cu diferite obiecte și colecții excepționale.

Vina & Valpraiso view.

...
...

Kind of sport, nu sunt tocmai sigur. Dar este chiar ubicuu.

Priveliștea către Reñaca, cartierul unde voi trăi pentru cel puțin următoarele 2 luni. Amazing!

Excursion done. Finally at home. Piscină comună a blocului accesibilă 24/24 cu grătare incluse pentru iubitorii de cârnăciori, mititei și… alte paste făinoase )).

That’s it for the moment. Am vazut și alte ciudățenii, deci vă aștept aici astfel încât să le vedem împreună. Hugs and greetings to everyone!